Kemi

Koncentration af oxonium

18. juni 2012 af jonasgmail (Slettet)

Reaktionsskemaet ser sådan ud:  

HNO3 + H2O - NO3- + H3O+

Desuden får jeg oplyst, at salptersyrens koncentration = 0,01 M

Hvordan finder jeg ud fra disse oplysninger ud af, hvad koncentrationen af H3O+ er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af mathon

                     ud fra pKs og cs


Svar #2
18. juni 2012 af jonasgmail (Slettet)

Har kun kemi på C-niveau og har ikke lært noget om pKs. Når du skriver, at det kan udregnes via cs, menes der så, at c for oxonium også = 0,01 M, da forholdet imellem er ens. Og at dette så svarer til n (i formlen m = n * Mw)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2012 af mathon

 

                                  [H3O+] = cs = 0,01 M


Svar #4
18. juni 2012 af jonasgmail (Slettet)

Tak!

 


Skriv et svar til: Koncentration af oxonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.