Matematik

Logistisk vækst

18. juni 2012 af Frederikgodt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og har lidt problemer med et eksamensspørgsmål om logistisk vækst - håber nogle vil hjælpe lidt.

Jeg skal fortælle om logistisk vækst.

Problemet er, at der står i min bog at i tilfældet hvor y' er et andengradspolynoium af y med rod nul og en rod der ikke er nul vil det sige, at det er logistisk vækst.

Hvad er argumentetet for dette ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af mathon

ikke helt rigtigt
men tilnærmet

                                               dy/dx = a·y·(M-y)               0<y<M

som i grænsetilfældet
er
                                               y ' = a·y·(M-y)       med    rødderne y = o og y = M


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.