Kemi

Redegørelse af pH og syrestyrke

18. juni 2012 af vskoett (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hallo derude...

Jeg skal op til eksamen her på torsdag og har fået en opgave som lyder:

Redegør for pH. Kom dernæst ind på forskellen mellem pH og syrestyrke.

Hjælp? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af jonasdj93 (Slettet)

pH er givet ved den negative titalslogaritme til koncentrationen af hydronium, dvs. pH = -log([H3O+]).

Syrestyrken, Ks, er givet ved ligevægtsbrøken for syre-base-reaktionen, dvs. K= ([H3O]*[B])/([S]*n(H2O)/n), idet reaktionen forløber således: S(aq) + H2O(l) <-> B(aq) + H3O+(aq). Og fordi vand er opløsningsmidlet og dens reaktionsbrøk, n(vand)/n(blanding) tilnærmer sig 1, kan vi tillade os at skrive formlen for Ks således: Ks = ([H3O]*[B])/[S].

Jo stærkere en syre, des højere er værdien af dens styrkekonstant, og jo lavere bliver pH. Med andre ord er pH og syrestyrke modsatrettede værdier.

Basestyrke og pH, derimod, følges ad, og ligeså gør pKog pH.

Hjalp det?


Skriv et svar til: Redegørelse af pH og syrestyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.