Matematik

HJÆLP...!!

03. september 2005 af crazy (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg skal gøre rede for at y=(10-c*e^-1/6*t)^3 er løsning til diff. ligningen dy/dx=5y^2/3 - 1/2*y , 0
og ved ikke hvordan jeg skal vise det.. nogen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2005 af Duffy

For at vise at

y = (10-c*e^-1/6*t)^3

er løsning til diff. ligningen

dy/dx = 5y^2/3 - 1/2*y (A)

differentieres y - dernæst indsætter du i (A) og ser at du har et sandt udsagn.


Duffy

Skriv et svar til: HJÆLP...!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.