Matematik
linjens ligning?
21. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Kan slet ikke finde ud af denne opgave så håbede at der var nogen som kunne hjælpe mig:-)
En ret linje går gennem punkterne A(-10,2) og B(90,252)
a) hvad er ligningens ligning..
b) argumenter for, om punktet C(56,168) ligger på linjen eller ej..
En ret linje går gennem punkterne A(-10,2) og B(90,252)
a) hvad er ligningens ligning..
b) argumenter for, om punktet C(56,168) ligger på linjen eller ej..
Svar #2
21. september 2003 af Bubbles (Slettet)
a) Find først hældning.
Derefter isolerer du b i y=ax +b, hvorefter du indsætter et af de givne punkter...
b)Når du har fundet linjens ligning, kan du indsætte 56 i stedet for x og burde nå frem til 168, hvis punktet ligger på linjen.
Derefter isolerer du b i y=ax +b, hvorefter du indsætter et af de givne punkter...
b)Når du har fundet linjens ligning, kan du indsætte 56 i stedet for x og burde nå frem til 168, hvis punktet ligger på linjen.
Svar #3
21. september 2003 af darkseer (Slettet)
a) y-2=2,5(x+10)
b) ja d gør d, fordi, 168-2 = 2,5(56+10) <=> 166 = 166
b) ja d gør d, fordi, 168-2 = 2,5(56+10) <=> 166 = 166
Svar #4
21. september 2003 af SP anonym (Slettet)
- og hældningen findes således:
I A er du højden 2 når du er i x=-10; i B er du i højden 252, når du er i x=90. Afstanden i x-retningen fra A til B er 90-(-10)=100. Højdeforskellen på de to punkter er
252 - 2 = 250. Ved at gå 100 skridt frem ad x-aksen er du altså steget 250 skridt i højden på y-aksen.
Hældningen på linien er hvor mange skridt man vinder i højder for hvert enkelt skridt fremad på x-aksen. Dette findes ved at dividere en kendt højdeforskel med en tilsvarende længde, der er gået frem. Det er det vi lige har fundet - derfor: a = 250/10 = 2,5.
Håber denne forklaring hjælper...
I A er du højden 2 når du er i x=-10; i B er du i højden 252, når du er i x=90. Afstanden i x-retningen fra A til B er 90-(-10)=100. Højdeforskellen på de to punkter er
252 - 2 = 250. Ved at gå 100 skridt frem ad x-aksen er du altså steget 250 skridt i højden på y-aksen.
Hældningen på linien er hvor mange skridt man vinder i højder for hvert enkelt skridt fremad på x-aksen. Dette findes ved at dividere en kendt højdeforskel med en tilsvarende længde, der er gået frem. Det er det vi lige har fundet - derfor: a = 250/10 = 2,5.
Håber denne forklaring hjælper...
Skriv et svar til: linjens ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
