Matematik

Potensvækst

19. juni 2012 af NicolineC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys,

jeg skal definer potensvækst og  gøre rede for det tilhørende grafiske billede.
men derefter skal jeg bevise at:

 

Bevis:  Hvis x fremskrives med p, fremskrives y med pa^.

hvordan beviser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af peter lind

f(x) = b*xa    f(x*(1+p))  = b *( (x*(1+p) )a   fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

For en eksponentielfunktion f(x) = b·ax gælder, at hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten Δx, bliver den afhængige variabel f(x) ganget med faktoren aΔx.



Bevis:

f(x+Δx) =   b·ax+Δx
              =   b·ax·aΔx         (her anvendes, at am+n = am+an)
              =   aΔx ·(b·ax)  
              =   aΔx ·f(x)


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.