Fysik

P = U*I

19. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvis nu man i en serieforbindelse har to pærer, og en spændingskilde udsender 4V, er der jo efter den første pærer 2V tilbgae og efter den anden er der 0V, altså hvis man vælger det som 0 punkt. Men når man så udregner pærernes effekt: P = U*I, bruger man så U=2V eller U=4V?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

           for to ens pærer

                                             Ppære = (2 V)2 / Rpære         for hver pære

                                             Ptotal = (4 V)2 / (2·Rpære)


Skriv et svar til: P = U*I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.