Matematik

Logartime

19. juni 2012 af DenLyserødeGris (Slettet)

Hejsa jeg forstår ikke helt logaritme, hvilket er problematisk da jeg skal bruge de tre regler i en fremlæggelse.

Jeg har læst, at det gælder at,: log(10x) = x    og  10log(x) = x,    men betyder det bare, at 10x svarer til log?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af peter lind

Det betyder at de 2 funktioner er hinandens inverse


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af SuneChr

# 0   Når vi skriver     y = log x   ⇔  x  =  10y

har vi hermed angivet, at de er hinandens inverse (omvendte) funktioner.

Det kan vi gøre, fordi logaritmefunktionen er monoton og derfor har en invers funktion.


Skriv et svar til: Logartime

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.