Kemi

citronsyretitrering spørgsmål!!

20. juni 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen har meget  brugt for hjælp til de spørgsmål herunder.

 

"De tre H+-ioner på citronsyrens carboxylgrupper fraspaltes samtidigt under en citronsyretitrering,

hvorfor der kun vises ét ækvivalenspunkt. Citronsyres korresponderende base kaldes citrat (Cit3-)"

hvad er en ækvivalenspunkt?

"Citronsyres, C6H8O7, ækvivalenspunkt ligger over pH 7, altså i det basiske område. Dette skyldes at

når citronsyren reagerer med en base, i dette forsøg NaOH, dannes der citronsyrens

korresponderende base (syrerest), C6H5O7, som trækker citronsyres ækvivalenspunkt op i det

basiske område, da der ikke sker en fuldstændig reaktion (jf. titrerreaktionen)"

-1 : hvilke reationer forløber under titreringen?

- 2: hvad menes med, at reaktionen ikke er fuldstænding?

3: Hvorfor er det nødvendigt at vide, at citronsyres ækvivalenspunkt ligger i det basiske område?

- Hvilke af de 8'er i formlen kan angives som hydroner?

God onsdag til alle jer derude.

- marie holstrup andersen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon


        citronsyre
                            2 hydroxy-propan-1,2,3-trisyre


           
                                         H      
                                          |
                                     H-C-COOH
                                          |
                                   HO-C-COOH
                                          |
                                     H-
C-COOH           
                                          |
                                         H

bruttoformel          C6H8O7 = H3Cit


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2012 af mathon

3)

                                    pKb3(Cit3-) = 7,6

   hvorfor
                                    pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(14-pKs - log(cb)) = (1/2)·(14-7,6 - log(cb)) =
                                                                                                                                 3,8 - (1/2)·log(cb)

                                    pH = 14 - pOH = 14 - 3,8 + (1/2) log(cb) = 10,2 + (1/2)·log(cb) ≈ ca. 9,5 -10
                                            
                                                                                        hvorfor ækvivalenspunktets pH ikke er ca. 7

                                         

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af mathon

1)

                                     H3Cit   +    OH-   --->  H2Cit-  +   H2O     

                                     H2Cit-   +   OH-   --->  HCit2-  +   H2O 

                                     HCit2-  +    OH-   --->  Cit3-   +   H2O

brutto
                                     H3Cit   +   3 OH-   --->  Cit-  +  3 H2O
   
                            


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af mathon

                                      H      
                                          |
                                     H-C-COOH
                                          |
                                   HO-C-COOH                   
                                          |                                                     H er polariserede hydroner
                                     H-
C-COOH           
                                          |
                                         H


Svar #5
20. juni 2012 af marieholstrup (Slettet)

#1 : hvad er det du svare på?:)

#2 : Jeg forstår ikke dit svar :)

#3 : er det alle de reationer?:)

#4 : hvad er du svare på?:)

- Er ikke den skabeste til kemi, og tak for du gider hjælpe mathon.


Svar #6
20. juni 2012 af marieholstrup (Slettet)

- Hvilke af de 8 H'er i formlen kan angives som hydroner?*

 


Svar #7
21. juni 2012 af marieholstrup (Slettet)

????? vil du hjælpe mig eller ikke? jeg har ventet på hjælp i 2 dage, og skal til eksamen...


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2012 af mathon


                                 ...genlæs #4


Svar #9
22. juni 2012 af marieholstrup (Slettet)

ved ikke hvad du svare på, så er bare blevet ekstra forvirret?


Svar #10
22. juni 2012 af marieholstrup (Slettet)

åååååååååårh sikke en lorte hjælp!


Skriv et svar til: citronsyretitrering spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.