Matematik

Hyperbler

20. juni 2012 af xØrsnæs (Slettet)

En der kan fortælle med lette ord, hvad hyperbler er..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2012 af mette48 (Slettet)

hyperbel er grafen for y=a/x

omvendt proportionalitet


Svar #2
20. juni 2012 af xØrsnæs (Slettet)

kan du fortælle mig lidt om proportionalitet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af mathon

 

               to variable størrelser x og y siges at være omvendt proportionale,
               netop når
                                              x·y = k(onstant)

               kaldes konstanten a
                       haves
                                              x·y = a            som for x≠0
                       giver
                                              y = a/x
 




              


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af SuneChr

Hyperblen er det grafiske billede af punktmængden  Ha,b  =  { (x ; y) | x2 / a2   -   y2 / b2  =  1 }

hvor a er halve storakse og b er halve lilleakse.

Punktmængden er skæringskurven, når en plan skærer en kegle under en mindre vinkel med vertikalen, end den vinkel keglens sidelinje danner med vertikalen.


Skriv et svar til: Hyperbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.