Matematik

hjæælp til bevis af differentialligning

20. juni 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bevise differentialligningen af typen dy/dx = g(x) 

nogen der kan hælpe med beviset ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at du skal bevise løsningsformlen for denne differentialligning?

Man integrerer på hver side

y = ∫ g(x) dx + k

Det er vel også gennemgået i din bog?


Svar #2
20. juni 2012 af brugerjulie (Slettet)

Hmm, kan ikke helt finde det i min bog, men vil det sige: 

dy/dx = g(x) 

dy = g(x) * dx

∫dy = ∫g(x) * dx

y = g(x) + c      , eller?


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke helt. Du kan ikke bare fjerne integralet. Løsningen er som skrevet i #1.

Differentialligningen udtrykker, at g(x) er den afledede af y, hvorfor y(x) er en stamfunktion til g(x), dvs

     y(x) = ∫ g(x) dx + k

hvor k er en konstant. Om du kan kalder konstanten for k eller c spiller ingen rolle.

Man udelader bevidst at skrive gangetegn mellem funktionen og dx i et integral.


Svar #4
20. juni 2012 af brugerjulie (Slettet)

Er ikke helt med nu :s


Når man integrerer g(x) vil det ikke bare give G(x)
altså vil beviset give y(x) = G(x) dx + k 

eller skal jeg beholde integralet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, hvis man definerer G(x) som en stamfunktion til g(x), kan man jo skrive

      y(x) = ∫ g(x) dx + k = G(x) + k,

hvor G(x) = ∫ g(x) dx, men der skal ikke noget dx efter G(x) .


Svar #6
20. juni 2012 af brugerjulie (Slettet)

Ok tusind tak! :-)


Skriv et svar til: hjæælp til bevis af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.