Matematik

Andengradsligning

20. juni 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad betyder egentlig førstekoordinat og andenkoordinat i en parabel? nogen som kan forklare mig det, og hvor kan de findes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for en funktion af formen f(x) = ax2 + bx + c er en parabel. Punkterne på parabelen har førstekoordinat x og andenkoordinat y = f(x) .


Svar #2
20. juni 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Dvs førstekoordinat er x1 og andenkoordinat er y1   (x1,y1)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

For ethvert punkt (x , y) på parabelen er x førstekoordinaten, og y er andenkoordinaten, og sammenhængen mellem dem er givet ved y = f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af Moraxus (Slettet)

d = b^2-4*a*c

 

(-b+-sqrt(d))/2*a


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.