Matematik
lidt hjælp til mat
04. september 2005 af
timothy (Slettet)
Hvor meget bliver den årlige rente når den månedelig rente er på 0,4%
er det så bare den 12'te rod af (1+0,4), i så fald er der en der kan forklare hvorfor.
Lige et andet spørgsmål hordan differentierer man flg. udtryk:
f(x)=sqrt(9-3x)
er det så bare den 12'te rod af (1+0,4), i så fald er der en der kan forklare hvorfor.
Lige et andet spørgsmål hordan differentierer man flg. udtryk:
f(x)=sqrt(9-3x)
Svar #1
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
I så fald ville jeg flytte mine penge til en anden bankfilial :-)
Hvis der månedligt tilskrives renten 0,4% (= 0,004), vokser kapitalen med andre ord en faktor 1,004 hver måned og således, i løbet af et år, en faktor
(1,004)^12
hvoraf den ækvivalente årlige rente kan bestemmes.
Funktionen f er sammensat og differentieres som en sådan.
//Epsilon
Hvis der månedligt tilskrives renten 0,4% (= 0,004), vokser kapitalen med andre ord en faktor 1,004 hver måned og således, i løbet af et år, en faktor
(1,004)^12
hvoraf den ækvivalente årlige rente kan bestemmes.
Funktionen f er sammensat og differentieres som en sådan.
//Epsilon
Svar #2
04. september 2005 af timothy (Slettet)
kan man ikke regne f ud på anden vis?
Vil det sige at man først skal differentiere 9-3x og dernæst sqrt(9-3x) eller hva'
Tak for jeres hjælp
Vil det sige at man først skal differentiere 9-3x og dernæst sqrt(9-3x) eller hva'
Tak for jeres hjælp
Svar #3
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Lad h(x) = 9-3x, g(x) = sqrt(x). Heraf ses, at
f(x) = g(h(x))
Benyt regnereglen for differentiation af en sammensat funktion. Indse i øvrigt ud fra kendskabet til differentiabilitet af sqrt(x), at f er differentiabel i ]-infty; 3[.
//Epsilon
f(x) = g(h(x))
Benyt regnereglen for differentiation af en sammensat funktion. Indse i øvrigt ud fra kendskabet til differentiabilitet af sqrt(x), at f er differentiabel i ]-infty; 3[.
//Epsilon
Skriv et svar til: lidt hjælp til mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
