Matematik

Potensfunktion

21. juni 2012 af Maria1754 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆÆÆÆLP. jeg skal op til mundtlig i morgen og der er et spørgsmål i et emne jeg ikke har været der i. spørgsmålet lyder:

Gør rede for potensvækst, herunder specialtilfældene ligefrem og omvendt proportionalitet. 

 

jeg er helt lost i det så alt hjælp modtages med glæde, særligt hjælp hvor det er helt penslet ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Der står med garanti noget brugbart i din matematikbog. Hvad er det helt præcist, som du skal bruge hjælp til? :-)

 


Svar #2
21. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

naaah faktisk ikke. har kigget og jeg kan på ingen måde få det forbundet med potensfunktioner


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#2

Hvad er karakteristisk for potensfunktioner? Gør rede for a og b. Fortæl om asymptoter. 

Så har du besvaret første del af spørgsmålet. Hvad ved du om proportionalitet? 


Svar #4
21. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

alt det der har jeg lavet :) det er det med  ligefrem og omvendt proportionalitet.  det ved jeg overhoved intet om


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

x og y er ligefrem proportionale ⇔ der findes et tal k, så  y = k·x

y = ax er ligefrem proportional. (Altså der hvor b=0 i y=ax+b)

"Ligefrem proportionale funktioner" har grafer det går gennem punktet (x,y)=(0,0)

"x og y vokser i samme takt"

------------------------

x og y er omvendt proportionale ⇔ der findes et tal k, så y = k/x

Omvendt proportionalitet har sammenhæng med potensfunktioner. F.eks. er y = 1/x en potensfunktion på formen y = b·xa , med b=1 og a=-1 , altså y = x-1 .

"Omvendt proportionale funktioner" har grafer som er hyperbler.

"x vokser i samme takt som y aftager"


Svar #6
21. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

vil det sige at det er en ligefrem hvis det er en potensfunktion og a=1 ? 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.