Matematik

Trigonometri - Eksamen

21. juni 2012 af antonflarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle sammen :)

Jeg har eksamen her om lidt, og jeg skal lave en masse dispositioner, men der er nogle af spørgsmålene som jeg har lidt svært ved :p

Bla. disse:

o Forklar  hvordan  ensvinklede  trekanter  kan  bruges  til  at  bestemme  højder.  

o Forklar  hvordan  man  kan  måle  højder,  uden  brug  af  ensvinklede  trekanter.

Det ville virkelig være fantastisk hvis i kunne hjælpe mig!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet)

hvordan man kan bestemme højder siger du at du ved at forholdet mellem ensvinklet trekanter er konstante derfor må det gælde (tegn to trekanter hvor du har abc og a1b1c1)

k= a1/a=b1/b=c1/c

du får altså et forhold mellem to trekanter.

hvis du kender siden a og skal finde a1 må det altså gælde at a1=k*a.

ellers så gå ind på frividen.dk der skulle meget gerne være en video om det

- til det andet spørgsmål kan man benytte sig af pythagores eller de trigonometriske funktioner, sin, cos og tan. 

 


Svar #2
21. juni 2012 af antonflarsen (Slettet)

Tusind tak for det :)


Skriv et svar til: Trigonometri - Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.