Fysik

ideel spændingskilde

21. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Findes der ideelle spændingskilder, og kan I give eksempelr?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2012 af mathon

     
               en ideel spændingskilder har Ri = 0 men findes ikke


Svar #2
21. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

men så kan ohms udvidede lov jo ikke bruges, da det skal være for en ideel spændingskilde, ikke=?


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. juni 2012 af mathon

 

                  Uo = (Ri + Ry)·I     hvor  Ri ≈ 0


Svar #4
21. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay, tusind tusind tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2012 af hesch (Slettet)

#1:  Man kan lave en elektronisk spændingskilde ( strømforsyning ), der i pricippet er ideel. Spørgsmålet er egentlig, hvor nøjagtigt den skal være ideel. Et batteri er ikke en ideel spændingskilde, fordi det har en positiv indre modstand. Men elektronisk kan en strømforsyning reguleres til at have en endog negativ indre mostand, blot ved at dreje på et potentiometer. Denne regulering kan foretages trinløst, og det er nu blot et spøgsmål om, hvor nøjagtigt man er i stand til at indstille potentiometrer førend Ri = 0 ± 0,00001Ω.

Der kan være lidt problemer med, at Ri svinger som funktion af omgivelsestemperatur (temperaturdrift), men så må man jo sætte strømforsyningen ind i en boks, der er temperaturreguleret ±0,05Co.

I øvrigt tror jeg også at elværker kører nøjagtigt, hvad angår spændingen på målestedet, der jo ikke er på elværket, men halvvejs ude af højspændingslinien, for nu at dele sol og vind lige mellem nærforbrugere og fjernforbrugere.


Skriv et svar til: ideel spændingskilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.