Matematik

Overgangsformel: cos(90-v)=sin(v)

22. juni 2012 af enellerandenfrastx (Slettet)

Er der en, der vil forklare mig denne overgangsformel vha. enhedscirklen?

Jeg kan ikke rigtigt se det for mig geometrisk..

 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af mathon

afsæt vinklen V
                              for komplementvinklen (90º-V)
gælder
                              cos(90º-V) = forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen

            dvs
                              cos(90º-V) = sin(V) / 1
                      

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Se på vedhæftede og forestil dig at vi lader x-aksen blive y-akse og omvendt

Så har du (90-v) liggende i samme position som v lå før

- og så skulle det være lettere at indse  ;-)

Vedhæftet fil:1 overgangsformel.PNG

Skriv et svar til: Overgangsformel: cos(90-v)=sin(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.