Matematik

Matematikspørgsmål - logistisk vækst

23. juni 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, har lidt svært med hvad jeg skal komme ind på her præcist? Og kan i fortælle noget der kan hjælpe?

Differentialligninger -
Du skal behandle differentialligninger af første orden, herunder specielt den type, der fører til logistisk vækst, dvs.
   eller y'=y(b-ay) eller y'=ay(M-y)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af Frederikgodt (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

logistisk vækst:  start/værdier,  populations grænseværdien M,   x-aksen er altid tid,  eksempler fra naturen, 

F.eks. er pumpning af et bildæk logistisk voksende, idet væksthastigheden i dæktrykket er proportionalt med trykket ganget med forskellen mellem pumpens maksimale ydelses-tryk M, og trykket til et givent tidspunkt t.  (  y'=ay(M-y)   )

Differentialligninger: løsningsmodeller, kendte formler, bestemmelse af arbitrære konstanter C,  startværdier (oftest kender man begyndelsesværdien til tiden t=0, hvorved man kan bestemme konstanten C.)


Skriv et svar til: Matematikspørgsmål - logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.