Fysik

Halveringstid

24. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

Halveringens tiden finder i to forskellige versioner - hvad er forskellen mellem dem? 

 

http://fysikb.wikispaces.com/Henfaldslov+og+aktivitet 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af mathon

det var i link-et
                                  henfaldsloven findes i to forskellige versioner


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2012 af mathon

men med k,a ∈ R+

                                     N(t) = No·e-k·t                                           N(t) = No·at                                   

                                     (1/2)No = No·e-k·T½                                  (1/2)No = No·a

                                     (1/2) = e-k·T½                                           (1/2) = a                            

                                     ln(1/2) = -k·T½                                        ln(1/2) = ln(a)·T½

                                     T½ = ln(1/2) / (-k)                                   T½ = ln(1/2) / ln(a)

                                     T½ = ln(2) / k                                          T½ = log(1/2) / log(a)

    
                                       med
                                                                           e-k = a
                                                                           -k = ln(a)       
                                                                           ln(1/2) = -ln(2)       
                                                                           ln(x) / ln(y) = log(x) / log(y)
                                                                                                

 


Svar #3
24. juni 2012 af asddsaf (Slettet)

tusind tak :-) 


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.