Matematik

g(x) = cos(3x-1)

25. juni 2012 af kukurkurt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude! Håber der er nogen som kan hjælpe mig med den her?

 

Differentier og integrer den sammensatte funktion g(x) = cos(3x-1)

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen om differentiation af en sammensat funktion til at differentiere funktionen.

Benyt substitutionen u = 3x-1 , du = 3dx til at integrere funktionen.


Svar #2
25. juni 2012 af kukurkurt (Slettet)

Jeg benytter reglen: (f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x) og jeg får = -sin(3x-1)*3?

 

Og så er det reglnen, ∫ f (g(x)) * g'(x) dx = ∫ f (t) dt, hvor t = g(x) , du referer til?

 

men her må jeg indrømme at jeg blank på hvordan jeg regneteknisk kommer videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt differentieret.

Ved integrationen benytter man som nævnt substitutionen u = 3x-1 , du = 3dx , dvs

∫ cos(3x-1) dx = ∫ cos(u) (1/3) du = (1/3)·sin(u) + k = (1/3)·sin(3x-1) + k


Skriv et svar til: g(x) = cos(3x-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.