Matematik

gæld spørgsmål

25. juni 2012 af thaison (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har et spørgsmål jeg har forstået hvordan man løser gæld problemer men der er noget i spørgsmål som jeg misforstår håber jeg kan få noget hjælp

En gæld G afvikles med 30 lige store årlige ydelser på 5880 kr. Renten er 7,5% om året.
Beregn G.

hvad betydes 30 lige stor er det n ?

da jeg ved at ydelsen er 5880 kr og renten er 7,5 så burgte 30 lige stor betyde N eller misforstår jeg det håber nogen kan hjælp

tak i forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af nielsenHTX

"30 lige store årlige ydelser på 5880 kr" betyder bare at der betales det samme beløb hver år.

det er sikkert formuleret på den måde siden annuitetsforlem kun gælder for faste ydelser.

husk at renten skal skrives som decimaltal altså r=7,5%=0,075.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2012 af SuneChr

      y  =  100·r / (1 - (1 + r) - n)

y angiver den ydelse, der skal betales hver terminsdag i n på hinanden følgende terminer, når en gæld på 100 kr skal forrentes og afdrages, og når rentefoden er  r.  Første ydelse betales 1 termin efter gældens stiftelse.

Indsæt de kendte størrelser i ligningen.

 


Skriv et svar til: gæld spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.