Matematik

rentedage

25. juni 2012 af niko1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, nogen der kan hjælpe med den her opgave?

Beregn renten af 68000 kr. til 8,5% p.a. i 73 dage.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Renten pr. dag  =  8.5 / 365 = ____ procent

Renten pr. 73 dage = 73 * _____ procent.

Gang dette med 68000 kr. Husk først at omregne procent til decimaltal!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Rente = (beløb * rente% * antal dage) / (360 * 100)

= (68000*8,5*73)/(360*100)=1172kr


Svar #3
25. juni 2012 af niko1997 (Slettet)

Tak

 


Skriv et svar til: rentedage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.