Biologi

HJÆP-BIOLOGI A

25. juni 2012 af Oktaybagiran (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som har besvaret opgave 10. som lyder Redegør kort for, hvordan arvemassen er opbygget og fungerer, samt hvordan egenskaber nedarves og kommer til udtryk. Indrag hvordan man ved hjælp af OCR kan identuficere mutederede gener hos mennesker.

Please jeg kan nemlig ikke besvarer spørgersmålet....


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2012 af vejgeh (Slettet)

Hvad angår arvemassens opbygning må du læse i din bog, og det er nok også smart at læse om transkription og translation. Det må stå noget om DNA og proteinsyntese i en af dine bøger...

Transkriptionen er processen, hvormed DNA "oversættes" til RNA, og translationen er processen hvor RNA'et afkodes og oversættes til protein - og de to kaldes under et for proteinsyntesen.

Hvad angår PCR, så er det meget brugbart, fordi man kan høste et par celler fra patienten, og ud fra disse få celler opformere patientens DNA til mange tusinde kopier.. Når man har så mange kopier af patientens DNA bliver det nemlig muligt at kunne sekventere interessante dele af genomet, som mistænkes at bære rundt på en mutation, og på den måde finde ud af om man har en fejl.

Det smarte i PCR'en alene er altså, at man kan gå fra en/få kopier af en DNA-streng, til mange tusinde, så man får mere materiale at arbejde med for sekventeringen.


Skriv et svar til: HJÆP-BIOLOGI A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.