Matematik

Absolut og relativ vækst

26. juni 2012 af Lisapiigen (Slettet)

Hej kan nogen derude forklare mig forskellen på absolut og relativ vækst? :/ Det er lidt pinligt, men jeg ved ikke, hvad der er hvad :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af mathon

 

              vækst = ændring

              relativ vækst = forholdsmæssig vækst = vækst divideret med oprindelig værdi

kort
             vækst = Δy

             relativ vækst = Δy/y

          


Svar #2
26. juni 2012 af Lisapiigen (Slettet)

Jeg har stadig ikke med.. :/

Er der forskel på hvordan en relativ og absolut vækst ser ud og hvad er forskellen. Tror jeg har brug for en forklaring i ord for at forstå det?.  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2012 af peter lind

Eksempel:

prisen på en vare er i 2011 4327 kr. I 2012 er prisen steget 4377 kr.

absolut  vækst 4377-4327 kr = 50 kr.

relativ vækst  50/4327 = o,0156 = 1,56%


Skriv et svar til: Absolut og relativ vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.