Matematik

Faktorisering af 2.gradspolynomiet

26. juni 2012 af sinesin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Omtal faktorisering af 2. gradspolynomiet. Hvad er det så direkte jeg skal? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2012 af mathon

et andengradspolynomium
                               
                       f(x) = ax2+bx + c       a≠0
kan når
d>0
         og rod1 og rod2
         er rødder i ligningen

               ax2+bx + c = 0       


              faktoriseres
                       f(x) = a·(x-rod1)·(x-rod2)

d=0
         og rod1 (dobbeltrod)
         er rod i ligningen

               ax2+bx + c = 0       


              faktoriseres
                       f(x) = a·(x-rod1)2

 

.........

faktorisering = omskrevet til "gangestørrelser" = faktorer

               


Svar #2
26. juni 2012 af sinesin (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Faktorisering af 2.gradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.