Matematik

længde på fjeder

03. juli 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle forslag til hvordan man løser vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: O139.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fjederens centerkurve beskriver en skruelinie med radius D/2 og frekvens 2π(a+d). Længden af n vindinger af fjederen er da

L = 2π · n · [ (D/2)2 + (a+d)2 ]1/2


Svar #2
04. juli 2012 af Vinstrup (Slettet)

Resultatet bliver ved brug af din formel 906,176mm, men jf. facitlisten skal resultatet blive 842 mm...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er så fordi den benytter

L = 2π · n · [ (D/2)2 + ((a/2)+d)2 ]1/2 ;

men det virker ikke logisk korrekt.


Svar #4
04. juli 2012 af Vinstrup (Slettet)

Det giver stadig ingen mening... resultatet bliver 843mm - og jeg kan se på den vedlagte opgave (skærm billedet), der mangler noget af bundteksten - man skal nemmelig regne med at der vil være 10% spild oven i den beregnede længde

Derfor vil resultatet jo være 843mm*1.10, hvilket bare gør det endnu mere forkert... dvs. resultatet jeg gerne skal ende med er længde*1.10=842mm...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var måske en ide at formulere hele opgaven i sin fulde ordlyd.


Skriv et svar til: længde på fjeder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.