Matematik

annuitetslån

14. juli 2012 af FosuZ (Slettet) - Niveau: C-niveau

I annuitetslån, hvordan finder jeg antal terminer i dette regnestykke

Bruger grynformlen for at finde n.

G=Lånt 16.600 kr

Y=ydelse 996 kr

r=rente 8 %

Når man tager 1-(G*r/Y), så bliver tallet negativt, og så kan min lommeregner ikke regne resten ud, den melder error.

Hvordan kommer jeg videre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2012 af nielsenHTX

ja, man kan ikke tage logaritmer til negative tal.

grunden til at du ikke kan finde noget n er at der ikke findes et reelt n. det ses også nemt idet renten af lånet er større end ydelse og derfor bliver lånet aldrig betalt tilbage.

du kan prøve at regne ud hvad lånet er efter et år og så se at lånet bliver større for hvert år.

 


Svar #2
14. juli 2012 af FosuZ (Slettet)

Har det noget at sige at ydelsen bliver betalt pr. halvår.


Svar #3
14. juli 2012 af FosuZ (Slettet)

så bliver tallet positivt, måske der fejlen ligger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2012 af nielsenHTX

#3 kommer jo an på hvor tit renten bliver tilskrevet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2012 af mathon

den faste ydelse udgør rente + afdrag

alene 1.gangs-renten er
                                 16.600·0,08 = 1328 > 996    hvorfor dine samhørende oplysninger ikke er korrekte

 


Svar #6
14. juli 2012 af FosuZ (Slettet)

okay, tallene er fra et rigtigt lån, så tjekker lige op på det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juli 2012 af mathon

    

                  ...så er  996 kr ikke årsydelsen!


Svar #8
14. juli 2012 af FosuZ (Slettet)

nej, det er pr. halvår, står i svar #2.

Skal ydelsen så være 1992 kr? Og 8 % rente om året.


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. juli 2012 af mathon

det betyder meget

                               n = log(y/(y-G·r½)) / log(1+r½)                      r½ = 1,080,5 - 1

                               n = log(996/(996 - 16.600·(1,080,5 - 1)) / log(1+(1,080,5 - 1)) = 27,6 ≈ 28 halvår


Svar #10
14. juli 2012 af FosuZ (Slettet)

tak for det.


Skriv et svar til: annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.