Matematik

Vektorer

15. juli 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Jeg sidder med en opgave som lyder: ABC hvor A(2,1), B(3,8) og C(12,6).

Bestem projektionen af AB og AC

Bestem fodpunktet for trekantens højde AC

Jeg har benyttet mig af formlen ((AB*AC)/|AC|2)*AC, og sætter så tallene ind:

I formlerne er AB og AC en vektorer, men kan ikke sætte en pil over. Når jeg beskriver vektoren med tal beskriver jeg den med {a1,a2}.

Jeg sætter tallene jeg har fundet frem til ind i formlen:

(({1,7}*{10*5})/11,18)*10=40,25

(({1,7}*{10*5})/11,18)*5=20,12

Det er min måde at finde projektionen på, jeg ved ikke hvordan man finder fodpunktet.

Hvis min måde at finde projektionen på, er forkert, går jeg ud fra, eftersom punkterne er noget mærkelige, vil jeg gerne have hjælp til at finde ud af hvad jeg gør forkert.

Hilsen Lasse Alm


Svar #1
15. juli 2012 af hansog (Slettet)

Okay, havde ikke sat 11,182, men finder nu frem til resultaterne 3,6 og 1,8, og det er nu min vektorer, skal jeg sætte den til punkt af, eller fungerer det som et punkt i koordinat systemet, og vil fodpunktet derfor være (3.6,1.8) eller vil det være (5.6,2.8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2012 af peter lind

Du skriver projektionen af AB og AC. Jeg går ud fra at du mener projektionen af ABAC. Din formel er rigtig; men du bruger den forkert  samt roder med dine betegnelser..

Tal indsat giver  [ (1,7)·(10,5)/(102+52) ]*(10,5)

Jeg går ud fra at der menes fodpunktet af højden på AC.

Find ligningen for linjen gennem gennem A og C og ligningen for linjen, der går gennem B og står vinkelret på AC. Der hvor disse linjer  skærer hinanden er fodpunktet


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2012 af peter lind

Fodpunktet P kan også findes af OP = OA+v hvor v er vektoren fundet i første spørgsmål


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.