Kemi

pH af HCl

19. juli 2012 af 99cmhmarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens.

 

ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal regne pH værdien ud i en HCl blandning

opgviet

20ml 

0.100M

 

og bliver titreret med NaOH 0.100

 

skal bare hvordan jeg regner det ud 

 

tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2012 af mathon

20 mL 0,100 M HCl indeholder
                                            
                   n(HCl) = V·c = (0,020 L)·(0,100 mol/L) = 0,002 mol HCl og dermed 0,0020 mol H3O+
da saltsyre er en stærk syre  

inden tilsætning af NaOH
er
                   pH = -log([H3O+]) = -log(0,100) = 1,0
 

tilsættes f.eks. 10 mL 0,100 M NaOH
indeholdende
                   n(NaOH) = V·c = (0,010 L)·(0,100 mol/L) = 0,0010 mol NaOH og dermed 0,0010 mol OH-

haves en blanding med volumen 30 mL
og en reststofmængde af

                   n(H3O+) = 0,0020 mol - 0,0010 mol = 0,0010 mol

med
                   [H3O+] = n/V = (0,0010 mol) / (0,030 L) = 0,03333 M
hvoraf

                   pH = -log([H3O+]) = -log(0,03333) = 1,5

             


Svar #2
20. juli 2012 af 99cmhmarc (Slettet)

mange tak Mathon for svarget


Skriv et svar til: pH af HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.