Matematik

Hvordan Dividere man med kommatal?

29. juli 2012 af DannyA (Slettet)

Hvordan Dividere man med kommatal?
Eks. 36,45 : 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2012 af 123434 (Slettet)

3645:500=7,29

36,45:5=7,29

Bare flyt komma´et


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juli 2012 af peter lind

egentlig ganske som hele tal. Man skal blot have kommaet med. I eksemplet dividerer du 5 op i 36 og får 7 med 1 til rest. Dernæst har du brug for tallene efter kommaet så du sætter et komma efter 7. dernæst  ser du på 14(1*10+4) Det giver 2 med 4 til rest så du har nu 7,2 . Til slut finder du det sidste ciffer som 45/5


Svar #3
29. juli 2012 af DannyA (Slettet)

Hvor får du 14 fra? og hvad blev der af den 1 rest vi havde?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juli 2012 af peter lind

7*5 = 35

trækker du 35 fra 36,45 får du 1,45 hvor et tallet foran kommaet er resten ved divisionen. De 2 mest betydende cifre er 14. Det er derfra jeg får 14


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juli 2012 af mathon

 

      36,45 : 5 = 3645·10-2 : 5 = (3645 : 5)·10-2 = 729·10-2 = 7,29


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. juli 2012 af SuneChr

# 0  Overskriften leder tanken hen på, om du mener division, hvor divisor er et kommatal?

F.eks.  12,9165 : 2,37  ?

I så fald forlænges, så divisor optræder som et helt tal:

1291,65 : 237


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. juli 2012 af bbdk (Slettet)

Du har markeret spørgsmålet som 6. klasse, så jeg vil sige du skal kigge på #1 og ignorere resten af svarene :)

Flyt kommaet to pladser til højre i både dividend og divisor. Du ganger dermed begge tal med 100, og det er jo tilladt at manipulere med tallene, så længe man foretager samme operation på begge tal samtidigt.

 

36,45 : 5,00

er det samme som

36,45*100 : 5*100

er det samme som

3645 : 500 = 7,29


Skriv et svar til: Hvordan Dividere man med kommatal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.