Matematik

Ligning

01. august 2012 af Hijsa

Jeg har svært ved at løse følgende ligning:

2(x-3)=(x+4)/4

I mathcad ved jeg at det skal give x=4 men hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2012 af nielsenHTX

2(x-3)=(x+4)/4 ⇔ ganger med 4

8(x-3)=x+4 ⇔   ganger ind i parentesen

8x-24=x+4 ⇔   forsæt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2012 af SuneChr


Svar #3
01. august 2012 af Hijsa

Skal man gange med 4 på begge sider ? Og når man ganger brøken med 4 skal man så bare gange x med 4 og de to 4 taller i tæller og nævner med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2012 af SuneChr

Sidste linje i # 1

Saml x'erne på venstre side af lighedstegnet, og del til sidst med 7 på begge sider.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.