Studievalg og videregående studie

Hvor mange gange har jeg lov til at droppe ud?

03. august 2012 af stranded (Slettet)

Hvor mange forskellige uddannelser har man lov til at droppe ud af for herefter at gå i gang med en ny? Jeg mener at have læst, at du kun har 2 "forsøg" hvorefter du kun må ansøge ude om kvoterne, dvs. på uddannelser, hvor der er ledige pladser. Det synes jeg lyder meget hardcore, men er det rigtigt? 

Og: Hvornår tæller det som et "forsøg?" Har jeg brugt et forsøg så snart jeg bliver accepteret på en uddannelse? Eller er det først når jeg har accepteret min studieplads? ELLER er det når jeg er gået i gang med uddannelsen for altså herefter at droppe ud? 

En form for dokumentation vil i øvrigt være værdsat :-) 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. august 2012 af placebo321 (Slettet)

1) Du kan acceptere en studieplads og droppe ud 3 gange, før den omtalte ordning gælder.

2) Hvis du har accepteret en studieplads og springer fra, tæller det som at droppe ud.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. august 2012 af EH90 (Slettet)

Du kan kun droppe ud to gange - tredje gang du søger ind kommer du aller bagerst i køen

 

Se her: http://www.ug.dk/flereomraader/maalgrupper/videregaaende_uddannelse/studieskift.aspx - nederst på siden


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. august 2012 af KlogeÅse

#0

Lyder det hardcore, at der trods alt er grænser for, hvor meget man kan shoppe rundt i gratis uddannelser?

Det synes jeg nu ikke.


Svar #4
04. august 2012 af stranded (Slettet)

#1 og #2: Okay, mange tak for den hurtige respons :-)

#3: "Shoppe rundt?" Så vidt jeg ved kan du ikke få ubegrænset SU. Der er selvfølgelig en grænse - Så hvis du vælger forkert for mange gange, ender det med, at du ikke får økonomisk støtte længere i sidste del af din uddannelse. 

Det er i sig selv helt rimeligt. Når det er sagt, så synes jeg det er hårdt, at man - hvis man først bliver klar over sin drømmeuddannelse ved 3. forsøg - muligvis ikke engang har mulighed for at søge ind på den, fordi man tog fejl før. Ja, det synes jeg er hardcore. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. august 2012 af SuhrB (Slettet)

#4


Når det er sagt, så synes jeg det er hårdt, at man - hvis man først bliver klar over sin drømmeuddannelse ved 3. forsøg - muligvis ikke engang har mulighed for at søge ind på den, fordi man tog fejl før. Ja, det synes jeg er hardcore.

Undrer mig over du kan synes det er hardcore at du har taget pladser fra andre der gerne ville ind på den uddannelse, Og at du så synes vilkårene er "hardcore" når der bliver stillet en grænse for hvor mange gange man kan lave det trick.

For hvem siger din "drømmeuddannelse" er den ved 3. forsøg? Du har jo ikke prøvet det studie endnu, så det kan du jo ikke vide. Virkeligheden er bare at man skulle have brugt sin tid på at finde ud af hvad man gerne ville, inden man gik igang med en uddannelse og nassede af SUén.


Svar #6
12. august 2012 af stranded (Slettet)

I har selvfølgelig begge ret til jeres meninger, men jeg forbliver dybt uenig :-) 

Som jeg allerede har givet udtryk for synes jeg det er helt rimeligt, at der er grænser for, hvor længe man kan få SU. I øvrigt skal jeg først til at i gang med et universitetsstudie for første gang, og håber selvfølgelig på, at det er det rigtige. Men jeg har været meget i tvivl - Deraf startede mine spekulationer. Jeg synes alle skal have lige gode chancer for at komme ind på en uddannelse, også dem, der har taget fejl førhen. Jeg synes det er hårdt, at resten af ens fremtid er dømt, fordi man har begået en fejltagelse. Hvorfor skal en som har været så uheldig at vælge det forkerte studie - men som nu måske føler sig helt sikker have fundet det rigtige - have dårligere vilkår? Det forstår jeg ikke. Vi ved ikke alle instinktivt hvad vi gerne vil opnå i vores liv - Nogel er længere tid om at finde ud af det end andre. SU under ungdomsuddanelser er efter min mening en helt anden diskussion :-) Der er jeg i øvrigt enig med dig i, at den godt kunne skæres ned eller helt væk.

Men i min verden bliver det ikke relevant at melde sig ind på en uddannelse for 3 gang fordi man gerne vil "nasse af SU'en", men fordi man ihærdigt kæmper for at få sig en uddannelse - hvilket man er i sin gode ret til på trods af, at man har valgt forkert første gang. Man får jo ikke SU i længere tid af den grund.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. august 2012 af SuhrB (Slettet)

Der er bare så mange af dine antagelser der bærer på nogle meget spinkle premisser.

1. Jeg synes alle skal have lige gode chancer for at komme ind på en uddannelse, også dem, der har taget fejl førhen.
- Det har alle også. Man kan endda vælge en ny uddannelse 2 gange. Det er nok det mest "lige" vilkår man finder i verden. 

2. Jeg synes det er hårdt, at resten af ens fremtid er dømt, fordi man har begået en fejltagelse. Hvorfor skal en som har været så uheldig at vælge det forkerte studie - men som nu måske føler sig helt sikker have fundet det rigtige - have dårligere vilkår?
- Det har han heller ikke. Man kan vælge et nyt studie hele 2 gange. Og man burde faktisk efter 1. forsøg, tænke sig grundigt om og være "sikker" på at nu har man fundet sig drømmestudiet. Er uheldet ude, har man et 3. forsøg heldigvis. 
Og er man ude i at have brugt alle sine chancer i det nuværende system, så er det ikke det 4. forsøg man mangler for at blive ekstra sikker. For man burde have været sikker ihvertfald de forrige 2 gange. Og så kan der godt tegne sig et billede af at man simpelthen ikke er lavet af den støbning at man kan gennemføre et studie. Uanset hvad man selv "føler".

3. Det forstår jeg ikke. I min verden bliver det ikke relevant at melde sig ind på en uddannelse for 3 gang fordi man gerne vil "nasse af SU'en", men fordi man ihærdigt kæmper for at få sig en uddannelse - hvilket man er i sin gode ret til på trods af, at man har valgt forkert første gang. Man får jo ikke SU i længere tid af den grund.
- Man "kæmper" nok ikke for at få en uddannelse hvis man er droppet ud af uddannelsessystemet 3 gange. Så shopper man. Dem der "kæmper" er dem der vælger et studie, og hænger i til det er slut, fordi der er en gullerod i form af et arbejde på den anden side. 


Svar #8
12. august 2012 af stranded (Slettet)

De fakta du påpeger har jeg allerede fået bekræftet, så det er jeg godt klar over :-) Jeg tror, at vi ganske enkelt anskuer sagen forskelligt. Jeg prøvede ikke at give udtryk for, at jeg går ind for, at man bruger så mange forsøg som muligt. Selvfølgelig håber jeg for alle, at man finder den rigtige uddannelse i allerhelst første huk. Sådan er det bare desværre ikke altid tilfældet. F.eks. har jeg en onkel, som har været igennem 4-5 forskellige uddannelser (dog ikke alle universitetsuddannelser), og det varede derfor - logisk nok - noget tid, før han blev færdiguddannet. Men han har nu en ph.D i biokemi, og det har jeg stor respekt for. De erfaringer jeg har hørt fra folk som er droppet ud af deres studier går ikke på nogen måde ud på, at de prøver at slippe billigt - Tværtimod har det været et stort nederlag for dem.

Nu er jeg jo endnu ikke selv nået længere end STX på uddannelsestrappen og har ikke været ude i den "virkelige verden". Og som sagt: Jeg kan godt se hvad du mener, men jeg ser nok bare sagen fra en anden vinkel. Ganske vist ikke fra et politisk eller økonomisk "korrekt" synspunkt, men jeg synes trods alt det er vigtigere at man ender med at få en uddannelse man er glad for - også på trods af, det evt. måske tager lidt længere tid. Det tror jeg også man gavner samfundet mere af på lang sigt end i at "hænge i". 


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. august 2012 af NejTilSvampe

Altså, i et hvert andet land kan du da heller ikke bare hoppe på en anden uddannelse.. Man har knapt nok evnen til at hoppe fra, det ville i hvert falde være mange penge at smide ud af vinduet i et land som usa f.eks.

Vi har det sgu godt, mht. uddannelses systemet. Hvis du synes det er hårdt, så er det fordi du er blevet vant til at blive forkælet af regeringen.


Svar #10
12. august 2012 af stranded (Slettet)

Jeg er ikke i tvivl om, at vi har et usædvanligt godt uddannelsessystem i Danmark. Jeg indrømmer, at jeg helt sikkert har udtrykt mig forkert, hvis jeg har fået det til at lyde som om jeg synes vi har det hårdt. I virkeligheden er det princippet med, at hvis man fejler X antal gange, så bliver man begrænset i sine muligheder, at jeg nok har lidt svært ved at acceptere. Men i et scenarie som dette er der selvfølgelig mange faktorer der spiller ind. Og selvfølgelig er tilværelsen ikke så simpel, at man kan gøre sig det ene forsøg efter det andet uden, at det har nogen form for omkostninger. Det forstår jeg godt og det har jeres synspunkter da også bidraget yderligere til :-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. januar 2014 af Study2 (Slettet)

Det er rigtig svært at vælge mellem de mange uddannelsesmuligheder, men det koster 100.000 kr. at få én person gennem ét år på uni, så for staten er det mange penge lige ud af vinduet hver gange en person dropper ud af studiet. Uddannelsessektoren er den dyreste sektor i Danmark. Staten har ikke råd til at give studerende flere chancer end hvad der er givet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2018 af jansobieski

https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse

Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

"

Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse?

Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium.

Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én. Læs mere om disse regler." 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2019 af anonym000

#12

https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse

Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

"

Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse?

Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium.

Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én. Læs mere om disse regler." 

jansobieski, har du droppet ud af MatØk?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. januar 2019 af jansobieski

#13
#12

https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse

Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

"

Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse?

Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium.

Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én. Læs mere om disse regler." 

jansobieski, har du droppet ud af MatØk?

nej det har jeg ikke, læser stadig økonomi :) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. januar 2019 af anonym000

#14
#13
#12

https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/spoergsmaal-og-svar-om-optagelse-paa-videregaaende-uddannelse

Hvis nogen finder den her tråd og tror at 3.gangsreglen stadig gælder, så kan jeg fortælle, at det gør den IKKE jvf ovenstående link.

"

Hvor mange gange kan jeg søge en videregående uddannelse?

Der er ingen regler for, hvor mange gange du kan søge optagelse. Der er heller ingen begræsninger i forhold til, hvor mange gange, du kan skifte studium.

Du kan som hovedregel ikke bliver optaget på en ny videregående uddannelse, hvis du allerede har én. Læs mere om disse regler." 

jansobieski, har du droppet ud af MatØk?

nej det har jeg ikke, læser stadig økonomi :) 

Ahh, okay. Jeg var i den tro at du læste matØk.

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvor mange gange har jeg lov til at droppe ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.