Matematik
Integralregning
∫-10(∫-x13ydy)dx + ∫01(∫x13ydy)dx
Er der en der kan løse denne trin for trin?
Jeg får et forkert resultat når jeg løser den.
Svar #1
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
-1∫0-x∫1 3y dy dx = -1∫0 [3y2/2]1-x dx = -1∫0 (3/2 - 3x2/2) dx = (3/2) · [ x - x3/3]0-1 = (-1)3/3 + 1 = 2/3
0∫1x∫1 3y dy dx = 0∫1 [3y2/2]1x dx = 0∫1 (3/2 - 3x2/2) dx = (3/2) · [x - x3/3]10 = 1 - 1/3 = 2/3
Summen af de to integraler er da 4/3 .
Svar #3
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej. Der findes først stamfunktion til 3y dy , og dernæst til (3/2)(1 - x2) dx.
Svar #4
09. august 2012 af asddsaf (Slettet)
Den første del
1∫0 (3/2 - 3x2/2) dx = [ (3/2)*x - (3/2) * (1/3)*x3 ]0-1 = 1
får jeg det til?
Svar #5
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ja, du har ret. Jeg fik smidt faktoren (3/2) væk til sidst i #1. Den rettede #1 skal så se således ud
-1∫0-x∫1 3y dy dx = -1∫0 [3y2/2]1-x dx = -1∫0 (3/2 - 3x2/2) dx = (3/2) · [ x - x3/3]0-1 = (3/2) · [ (-1)3/3 + 1 ] = 1
0∫1x∫1 3y dy dx = 0∫1 [3y2/2]1x dx = 0∫1 (3/2 - 3x2/2) dx = (3/2) · [x - x3/3]10 = (3/2) · [ 1 - 13/3 ] = 1
Summen af de to integraler er da lig med 2 .
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
