LaTeX

Tabel i latex

10. august 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har tegnet en tabel i latex således:

 

 

\begin{tabular}{lcccccccccc} \toprule Klassetrin & 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 & 8 & 9 & 10 \\ \midrule Antal & 2 & 3 & 4 & 4 & 7 & 6 & 0 & 2 & 1 & 2 \\ \midrule Frekvens & 0.06 & 0.09 & 0.12 & 0.12 & 0.23 & 0.19 & 0 & 0.06 & 0.03 & 0.06 \\ \midrule Kum. Frekvens & 0.06 & 0.15 & 0.27 & 0.39 & 0.62 & 0.81 & 0.81 & 0.87 & 0.90 & 0.96\\ \bottomrule \end{tabular}

 

og får følgende fejlmeddelse:

Underfull \vbox (badness 10000) has occurred while \output is active [] i line 1 samt

Overfull \hbox(49.77382pt too wide) in paragraph at lines 339--346

Er det fordi jeg blander decmal og ikke decimaltal...eller?


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. august 2012 af daleif (Slettet)

Det er ikke en fejl, det er en warning.

Ignorer den indtil videre.

Den fortæller bare at din tabel er bredere end tekstenbredden.


Svar #2
10. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

 Ok super tak!


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. august 2012 af daleif (Slettet)

Et tip til tabeller: skriv \\ på en linie for sig selv (tag evt linien med), så er koden mere overskuelig.

Desuden har du for mange vandrette linier med i din tabel. De bidrager ikke til noget, så jeg ville fjerne dem. Jeg ville kun beholde den første \midrule


Svar #4
10. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Bruger alle studerende på universitetet( KU)  det her program og forventes det at alle opgaver afleveres i det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2012 af daleif (Slettet)

Jeg tror ikke at man forventer det fra starten. Men idet mange unge mennesker i dag ikke har en læsbar håndskrift, så er det en god ide at lære. (Og Word kan bare ikke det LaTeX kan, selv om det kan være noget atypisk)

Da det under alle omstændigheder er noget de fleste anvender til bachelor (på matematik og fysik), så er det en god ide at lære det tidligt. Så har man jo et forspring i forhold til andre.


Svar #6
10. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Det har du ret i, synes nok bare det er lidt kompliceret.

Jeg har kodet en graf for kumuleret frekvens, og kunne godt tænke mig at indføre kvartilsæt ved hjælp af en stiplet linje. 

Hvordan kan man evt. gøre dette.

 

grafen er her:

 

 

 

\begin{tikzpicture} \begin{axis}[ xlabel=Klassetrin, ylabel=Kumuleret frekvens] \addplot[color=blue] coordinates { (0, 0) (1,0.06) (2,0.15) (3,0.27) (4,0.39) (5,0.62) (6,0.81) (7,0.81) (8,0.87) (9,0.90) (10,0.96) (11,0.96) }; \end{axis} \end{tikzpicture}

Skriv et svar til: Tabel i latex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.