Matematik

Vektorer

06. september 2005 af Sampairo (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan de to følgende opgaver løses:

1) I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved

a= (5-t/(2)) og b= (4/(t+1))

hvor t er et tal.


2) i et koordinatsystem er en vektor a bestemt ved

a=((t+2)/ (2t-3)

hvor t er et tal

bestem de vadier af t, for hvilke /a/=kvdr(17).

hvordan løses de to foregående opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Opgave 1 mangler vist et spørgsmål...

Er ikke helt sikker på, hvilken vektor du mener i opgave 2. Er det [t+2 , 2t-3]? Lige meget hvad, så ved du at længden af en vektor med koordinaterne [a1,a2] er givet ved

sqrt(a1^2+a2^2)

så er det bare at sætte ind, og du får en andengradsligning i t.

Svar #2
06. september 2005 af Sampairo (Slettet)

undskyld...jeg tilføjer lige spørgsmålet.

1) I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved

a= (5-t/(2)) og b= (4/(t+1))

hvor t er et tal.
bestem t, således at a er vinkelret på b. her er a og b vektorer.

2) hedder ligningen så
sqrt(17)= sqrt((t+2)^2+(2t-3)^2)? hvorefter 0=5t^2-8t-4?

herefter beregner jeg vha. alm. andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps.

Til opgave 1 skal du blot benytte, hvad du ved om to vektorers skalarprodukt, når de står vinkelret på hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2005 af Allan Hansen (Slettet)

1)
forstår det ikke...skalarproduktet skal vel være nul...er t=(22/4)?

2)
Jeg har fået at t=(-2/4) og t=2...er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

1) Jeg får t=11.

2) Jeg får t=-2/5 v t=2

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2005 af frodo (Slettet)

enig med #5

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Jamen, så vil jeg afslutte diskussionen med at erklære mig enig i resultaterne opskrevet i #5.

//Epsilon

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.