Kemi

Skema?

13. august 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal færdiggøre følgende skema. Jeg fik opgivet tallene med understregningerne.

 

                                    [H3O+]                  [OH-]                                         pH              sur/ basisk

Opløsning 1       0.0003981071706         2.511886431* 10-11         3,4                   Sur

Opløsning 2       0,00035 M                2.857142857*1011            7.957577403       Basisk
   Opløsning 3      10-9M                                  10-5 M                               20,0???          ??

Opløsning 4          1.258925412*10-8           7.943282346*10-7                 7,9                  Basisk
  

Men hvordan kan man få en pH på 20 i opløsning 3?

Jeg bruger hovedsagligt følgende formler: 10-pH= [H3O+]

og [H3O+] *  [OH-] = 10-14

Håber nogle kan give mig en forklaring på opløsning 3 og tjekke om de øvrige tal er rigtige?

Håber på respons.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

:)

Opløsning 3 har en oxoniumionkoncentration på 10^-9M 

Så skal du bruge pH = -log([H3O+]) 

... og så får du ikke 20 ;)

Resten af tallene er vel korrekte nok, men du må lige få strammet op på de betydende cifre! Til en evt. skriftlig eksamen vil du ikke få fuld point for dem, hvis du neglicerer betydende cifre.


Svar #2
16. august 2012 af Jelly (Slettet)

Jeg får netop pH = ca. 20 når jeg siger -log(10-9) = ca. 20, men man kan vel ikke have en pH-værdi på 20. Det er nemlig det jeg ikke kan få til at give mening.

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Du må simpelthen taste forkert på din lommeregner - det giver 9 (præcis)  for log og 10-potens ophæver hinanden :)

... arh, du bruger den naturlige logaritme i stedet for ti-tals-logaritmen! det skal være log og ikke ln ;)


Svar #4
18. august 2012 af Jelly (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Skema?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.