Matematik

Vektorregning hjælp

14. august 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det handler om vektorer.

Jeg har uploadet opgaven. Jeg er i tvivl om vektor a og b er angivet i koordinater for så kan jeg jo finde vektor r ved at lægge de to kendte vektorer sammen og de to efterfølgende opgave er også lige til så.

 

Jeg vil meget gerne have hjælp til den allersidste opgave den forstår jeg ikke rigtig.

d) Bestem de værdier af t, for hvilke vektor r står vinkelret på vektor c.

 

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af peter lind

Hvis r og c er ortogonale skal der gælde r·c = 0. Udregn skalarproduktet og sæt resultatet lig 0. Det giver en andengradsligning i t, som du må løse.

Jeg undrer mig over din tvivl. koordiaterne er angivet, og det er en simpel opgave, når man kender til vektorer. Den er formentlig givet for at hjælpe dig med at huske de regneregler.


Svar #2
14. august 2012 af aatgsue (Slettet)

Tak for det :-).

 

Det er ikke alle der er skarp til vektorregning og slet ikke mig. Men hvis det er koordinater jamen så er min tvivl også væk, det er bare lidt dumt at aflever en opgave man er usikker på jo. Men igen tak for hjælpen :-).


Svar #3
19. august 2012 af aatgsue (Slettet)

Jeg bruger Maple 16 nogen som er ekspert i det som lige kan hjælpe mig med at få den til at regne mit stykke

Det er samme opgave, men når jeg har sat mine værdier ind og vil udregne opgaven vil maple16 ikke gør det for mig

 

Tjek det billede jeg har uploadet.

 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil:matuge.png

Svar #4
19. august 2012 af aatgsue (Slettet)

Hvis jeg beregner skalarproduktet så får jeg dette:


> solve({t2-3-2*t = 0}, {t});) =
                       {t = 3}, {t = -1}


Skriv et svar til: Vektorregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.