Kemi

pH ?

16. august 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

 

Jeg har en opløsning hvor [H30+]= 10-9M og [OH-]=10-5 M. Når jeg så skal finde pH så bruger jeg -log(10-9)= ca. 20

Kan man have et pH-værdi på 20? Håber nogle kan forklare hvordan det kan lade sig gøre?

 

Håber på respons.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2012 af Anxyous (Slettet)

Det er vist en tastefejl. Du kan se dig ud af det:

-log(10-9) = -9*(-log(10) = -9 * (-1) = 9


Svar #2
16. august 2012 af Jelly (Slettet)

kan godt se at du bruger regneregler men lommeregneren siger 20? Hvordan kan det være? 

Vil det så sige at hvis jeg har en opløsning på [H30+]=10^3 så har jeg en pH på 3 jf. regneregler? Synes bare det er underligt at lommeregneren siger noget andet.

Håber på respons.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2012 af Anxyous (Slettet)

Du må taste det forkert ind.


Skriv et svar til: pH ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.