Matematik

Sinusfunktioner.

18. august 2012 af VLODE (Slettet)

Hej..
Jeg er lidt ny her..

Håber en kunne hjælpe mig med at få løst dette problem..
 

Jeg skal tegne denne funktion 

 

f(x)= 2sin(((2pi)/(4pi)) * x)

Jeg kan udfra den teoribog som jeg har se at perioden kan bestemmes udfra dette generelle udtryk.

f(x)= Asin(((2pi)/(b)(x-c))+D

 

hvor A er amplituden,B er perioden, C er forskydelse vandret og D er forskydelse lodret.

 

Udfra min funktion, kan jeg se at den ingen C eller D værdier har og derfor må der være forskyldelse, og perioden må derfor være 4pi. men når jeg så tegner den, er perioden 2pi.. hvilket jeg ikke forstår..

 

Nogle som kunne forklar mig dette.. noget som jeg har overset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af jihudsif (Slettet)

Hej, Voolode

Kan du hjælpe mig med en rettelse af en kort tekst om mig selv og min uddannelse.??


Svar #2
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

... tja hvorfor ik ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af jihudsif (Slettet)

Takker :) Jeg skriver privat til din indbakke okay? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2012 af peter lind

(2π/(4π) =½ så der står i virkeligheden 2*sin(½x), som har perioden 4π. Din tegning må være forkert; men der er ikke nok oplysninger til, at jeg kan se, hvad du har gjort galt.


Svar #5
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

Det sad jeg nemlig også og tænkte på.. at det måtte være geogebra som havde tegnet det forkert..Men den virker til at være indtastet rigtigt.

 

Ang. funktionen, så er den direkte kopiret fra min opgave. 

Nu er den meget ''pædagoisk'' i geogebra, så ved ikke om det parenteserne som det går galt med..

 

Her er den i geogebra...

 

http://snag.gy/WbGxP.jpg

 

 

Synes jeg laver rimelig mange ''silly'' mistakes for tiden, så det kan med lethed være en af dem :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. august 2012 af peter lind

Du har aflæst grafen forkert. Perioden går fra -2π til 2π


Svar #7
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

Ahh... hvor jeg dog de her silly mistakes.. Jeg takker :D


Skriv et svar til: Sinusfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.