Matematik

regne følgende udtryk

18. august 2012 af marie1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at udregne følgende udtryk, men kan ikke rigtig finde ud af det. Så hvis nogen muligvis kunne regne et eller to eksempler så jeg kan se hvordan jeg skal  gøre. 

opgave 1.

a(2b-3c)-c(b-3a)+(2a+c)(-b) =

opgave 2.

(2a+b)(b-c)+(c-b)(b+2a)+(a+2c)(b+c)=

opgave 3.

(a+b+c)(2a-3b)+(3a-2b-c)(c-b+a)=

opgave 4.

(a-b)(2a+3b)(a+b)(2a+3b)=


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

a(2b-3c)-c(b-3a)+(2a+c)(-b) 

=

2ab - 3ac -(bc-3ac)-2ab-bc

=

2ab - 3ac - bc+3ac -2ab-bc

=

2ab-2ab+3ac-3ac-bc-bc

=-2bc

 

Har ikke lige tjekket om der fejl.. men sådan lige hurtigt..


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2012 af Ukenddt (Slettet)

Hejsa. 

Du skal starte med at gange ind i parentesen. Når du så har gjort følgende, skal du prøve at reducere udtrykket mest muligt. (reducere dem med samme "efternavn")

 


Svar #3
18. august 2012 af marie1994 (Slettet)

smukt, mange tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2012 af Ukenddt (Slettet)

Du skriver bare, hvis der er andet :-) 

Du kan eventuelt sende dem til mig, så jeg lige kan rette dem, hvis det er? 


Svar #5
19. august 2012 af marie1994 (Slettet)

jeg prøvet at lave opgave 3 men har ikke fået det rigtig facit, nogle som kan hjælpe 

(a+b+c)(2a-3b)+(3a-2b-c)(c-b+a)=

a·2a-a·3b+b·2a-b·3b+c·2a-c·3b+3a·c-3a·b+3a·a-2b·c-2b·b-2b·a-  c·c-c·b-c·a=


2a^2-3ab+2ab-3b^2+2ac-3bc+3ac-3ab+3a^2-2bc-2b^2-2ab-c^2-bc-ac=


5a^2- 6ab+ 4ac -b^2- 6bc-c^2

 

kan stadig ikke finde ud af hvordan jeg skal lave opgave 4. 

(a-b)(2a+3b)(a+b)(2a+3b)=


Skriv et svar til: regne følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.