Matematik

Hjælpppp

18. august 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan regner man f(x) = 0,0025 * xud... Og hvis x er i dette tilfælde 80 .. Eller hvad kalder man formlen...??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af jnl123

f(x) er en funktion. Bare indsæt 80 på x's plads:

f(80) = 0,0025 * 80= ?

og regn ud..


Svar #2
18. august 2012 af Kaan* (Slettet)

er der så ikk mere,, er det ikk noget med eksponentiel funktion eller andengradspolynmium


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af SuneChr

# 0  Formlen (forskriften) kaldes en potensfunktion. Her med potenseksponenten 2 og koefficienten 0,0025 .

Du bør allerede nu have styr på forskellen imellem

- eksponentialfunktionen

- potensfunktionen   og

- den lineære funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen her er

f(x) = 0,0025 · x2 = (0,05·x)2 , så

f(80) = (0,05·80)2 = 42 = 16


Svar #5
19. august 2012 af Kaan* (Slettet)

Tak #4 .. hvilken formel skal jeg bruge til dette spørgsmål .. Hvor mange procent vil antallet af bilulykker med personskade stige, hvis man sætter den tilladte hastig (som er 80 km/t) op med 12,5 %..


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man antager, at f(x) er antallet af bilulykker og at x er hastigheden, skal du sikkert beregne

[ ( f(x·(1 + 0,125)) - f(x) ) / f(x) ] · 100%


Svar #7
20. august 2012 af Kaan* (Slettet)

# 6

Er det sådan;

1+12,5/100 = 1,125

--> 1,1252 = 1,265

(1,265-1)*100= 26,5 %


Skriv et svar til: Hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.