Fysik

En termisk motor

21. august 2012 af RARO (Slettet)

Hej
Jeg har siddet med en fysik opgave i snart en time nu og har stadig ikke fundet ud af hvordan jeg kommer i gang med opgaven. 
Jeg har været ind og læse lidt om termodynamik og entropi, men kan virkelig ikke regne ud hvilken formel jeg skal benytte. Så håber virkelig der er nogen, som kan hjælpe mig i gang.

Opgaven lyder således:
 
- Jeg skal angive den totale energiændring "deltaE" og den totale entropiændring "DeltaS", som knytter sig til et cyklus, ud fra disse oplysninger:

En cylinder som afsluttes af et bevægeligt stempel indeholder n mol af en
idealgas hvis speci kvarmefylde ved konstant volumen er cv. Gassen gen-
nemlber et termiske cyklus med fire forskellige termodynamiske tilstande,
som i rækkefølgen benævnes tilstand 1, 2, 3 og 4. I tilstand `1' er volumen,
tryk og temperatur lig med V1; P1 og T1. Tilsvarende vil, fx. volumen i
tilstand `2' være V2. Et cyklus består af følgende delprocesser:
1 --> 2: Isotermisk ekspansion til voluminet V2 = 2V1.
2 --> 3: Isokor de-kompression til P3 =2/3 P2.
3 --> 4: Isotermisk kompression tilbage til volumen V1.
4 --> 1: Isokor kompression tilbage til trykket P1.
Delprocesserne er alle reversible.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2012 af zico06 (Slettet)

den her side kan måske hjælpe dig på vej http://www.godekarakterer.dk/stirlingmotor/ . jeg tolker det som, at man ikke skal benytte formler og regne noget ud...sidder med samme opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2012 af muldvarpenmette (Slettet)

Hej . Jeg sidder også med samme opgave, men forstår ikke helt hvad det er de gør til sidst med nytten og omkostning ? Og hvordan kommer man frem til entropiændringen ?

På forhånd tak .

:)


Svar #3
21. august 2012 af RARO (Slettet)

Jeg har forsøgt lidt forskelligt, men er slet ikke sikker på om jeg er på rette spor.
i opgaven med at skulle angive energiændringen:
jeg kender jo formlen:

DeltaE = DeltaQ + DeltaA

Ud fra ligningerne jeg kender for Q12, Q23, Q34 og Q41 finder jeg summen af disse, som jeg får til:

n(R(T1*ln(v2/v1)+T2*ln(v1/v2)+(cv(T2-T1)+(T1-T2))) (Har blot sat fælles faktorerne uden for parantes)

På samme måde gør jeg med DeltaA og på den måde opskriver jeg en ligning for at finde DeltaE.

Er det her bare helt ved siden af eller? Håber der er nogen, som kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2012 af muldvarpenmette (Slettet)

Hvordan finder du deltaA ??


Svar #5
21. august 2012 af RARO (Slettet)

Jeg finder summen af Q12+Q41 (A kreds)

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. august 2012 af zico06 (Slettet)

der kan svare meget enkelt på spørgsmålet om ændring af den totale energi.. da det er et cyklus vi energiændringen for systemet være = 0.. se evt. det link jeg har sat ind tidligere..


Brugbart svar (2)

Svar #7
22. august 2012 af zico06 (Slettet)

glemte at sige, at dermed er entropien også lig nul :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2012 af muldvarpenmette (Slettet)

Hvorfor vil den totale energiændring i en cyklus være lig 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2012 af zico06 (Slettet)

fordi du skal hele vejen rundt --> cyklus... det ses tydeligt på tegningen.


Skriv et svar til: En termisk motor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.