Matematik

nulreglen

21. august 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har lidt problemer med at forstå, hvordan nulreglen bruges, hvis jeg har en funktion, f(x)=x4-3x2, hvordan bestemmer jeg så rødderne i ved hjælp af nulreglen? Jeg ved at polynomiet skal sættes lig 0, dvs. x4-3x2=0, også ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af peter lind

sæt x2 ud foran en parentes, Så får du x2(x2-3) =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af dets faktorer er lig med 0. Man undersøger så, hvornår hver faktor kan være lig med 0.


Svar #3
21. august 2012 af mimok (Slettet)

undskyld, jeg har skrevet forkert, funktionen er:f(x)=x4-3x3, dvs. x4-3x2=0⇔x3(x-3)=0 hvad gør jeg så? 

er der så:

x3=0 v (x-3)=0

eller er jeg helt forkert på den?


Svar #4
21. august 2012 af mimok (Slettet)

og det giver så x=0 v x=3. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2012 af peter lind

I #3 har du stadig et sted 3x2 ellers er det rigtig


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.