Matematik

statistik og at isolere

21. august 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

1. Typetallet er i det tal som er der flest gange, men hvad hvis der er to tal som er der lige mange gange og det er dem som er der flest gange?

2. Hvad er en observationslængde?

3. Hvordan kan man isolere log(2x)=3 uden brug af cas-værktøj? 

 

Mange tak for hjælpen på forhånd :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2012 af Andreww (Slettet)

1. Så er begge tal typetal

2. Kender ikke ordet.

3. log(2x) = 3    ⇔     2x = 10     ⇔         x = 103 / 2        ⇔     x = 500


Svar #2
21. august 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#1

3. Hvorfor fjernes log ved at opløfte med 10? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af nielsenHTX

#2

log(x) og 10x er hinandens inverse, derfor er 10log(x)=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2012 af Krabasken (Slettet)

- Du kan nemt lige slå op på (10-tals)logaritmer og repetere sammenhængen ;-)


Skriv et svar til: statistik og at isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.