Fysik

Idealgas

22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Spørgsmål er vedhæftet 

 

Hvordan jeg har løst 

pV = nRT 

n = pV/RT = 0.06 mol 

n = m/M <=> m = n*M 

så mnitrogen = 0.06 mol * 28 g/mol * 0.79 = 1.3 g 

og moxygen = 0.06 mol * 8g/mol * 0.21 = 0.1 g 

så tilsammen er det 1.4 g. 

men facit siger massen er 1.7 g. 

 

Hvad gør jeg galt? Er det overhovedet den måde man skal løse opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Massen for O2 er 2·16 = 32 g/mol , ikke 8 g/mol, så den samlede masse passer med facit.


Svar #2
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Ok, så har jeg kigget på atomnummer istedet for molarmasse for Oxygen.


Skriv et svar til: Idealgas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.