Matematik

Hjælp til mat

22. august 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg har nogle opgaver for i matematik, men kan ikke helt forstå dem. Jeg har ingen idé om hvordan de skal løses, så hvis nogle eventuelt har nogle fremgangsmåder, så vil det glæde mig meget hvis de gad at skrive dem. Jeg vil nemlig selv prøve at løse opgaverne, da det er den eneste måde jeg kan lære noget. Opgaverne lyder: 

 

1. Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne: 

 

f1(x)=2x2+3x+2 f2(x)=-1/2x2-1/2x-1

f3(x)=2x2+6x-18 f4(x)=3x2-3

f5(x)=-1/4x2-2x+5 f6(x)=-1/5x2-x

2. Grafen for f(x)= -x2+bx+c har toppunkt i (2,1), bestem b og c. 

 

3. Opløs følgende andengradspolynomier i faktorer: 

f(x)=x2-x-30, g(x)=1/2x2-x-4, h(x)=3x2+6x-429.

 

På forhånd tusind tusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

            f(x) = ax2 + bx + c

                      d = b2 - 4ac

                 véd du har toppunkt i
 
                                 (-b/(2a) , (-d/(4a))

                 skæring med y-aksen i
                                                     (0,c)

                 d>0
                             skæring med x-aksen i  ((-b - √(d)) / (2a) ; 0)    og   i ((-b + √(d)) / (2a) ; 0)

                 d=0
                             skæring med x-aksen i ((-b/(2a) ; 0)

                 d<0
                             ingen skæring med x-aksen

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af mathon

for
          f1(x) = 2x2+3x+2

a = 2
b = 3
c = 2

d = 32- 4·2·2 = -7

    dvs

            toppunkt
                          (-3/(2·2) ; -(-7)/(4·2)) = (-3/4 ; 7/8)

            skæring med y-aksen i
                                                     (0,2)

            ingen skæring med x-aksen


Svar #3
22. august 2012 af Star04 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.