Matematik

Ligninger?

23. august 2012 af CanselC (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er ikke den bedste til ligninger, så ville lige spørge jer om svarene var rigtige, inden jeg afleverer dem til min lærer;D

1) 3a + 7b + a + 3 = 4a + 7b + 3

2) -4a + 3 + - 2a - 7 = -6a (-4)

3) 2a + a - 4 + 3a = 6a - 4

4) 2,5x + 10 = 20   x= 4

Også er der de her, som jeg ikke aner hvordan skal laves. Og som ikke er ligninger.

1) 4x - 4 < 0 (find løsningen)

2) 4 < x + 4 < 16

3) 2x + 8 = 3x          x=?

4) y = 2x ( Indsæt funktionen i en graf)

5) (x + 1) * (x * 1) =

6) (2x - 1) * (x * 2) =
 

Takker på forhånd;D


Svar #1
23. august 2012 af CanselC (Slettet)

Har fundet ud af opg. 4 med funktion;D


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

De første 3 er ikke ligninger, men reduktionsopgaver. 1) - 4) er korrekte.

2. afdeling:

1) og 2) er uligheder.

3) Løs ligningen på samme måde, som du løste 4)

4) Tegn grafen for linien med ligningen y = 2x

5) , 6) udregn produkterne.


Svar #3
23. august 2012 af CanselC (Slettet)

Ok, tak for hjælpen. Forsotd bare ikke helt ulighederne. Altså hvad er løsningen? Hvordan finder man løsningen? 
Ved 4 < x + 4 < 16 er der fire valgmuligheder at vælge imellem. Nemlig,

x > 0

x < 4

0 < x < 12

0 < x < 12


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Uligheden 4 < x + 4 < 16 løses ved at løse de to uligheder

4 < x+4    og   x + 4 < 16      samtidig. Begge uligheder skal være opfyldt.

Dvs x > 0 og x < 12, der kan kombineres til en dobbeltulighed

0 < x < 12


Skriv et svar til: Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.