Matematik

Reducere en brøk

24. august 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg sidder med en opgave, som jeg ikke helt forstår. Reducer brøken  

> (x^2+4*x+4)*(x-2)^2/(x^2-4);

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af mathon

 

                                   ...brug dine kvadratsætninger baglæns

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af mathon

 

  hvad kan
                     x2+4x+4     og    x2- 4      omskrives til?


Svar #3
24. august 2012 af Maksilkemi (Slettet)

ved ikke med det første, men (x-4)^2=x^2+8+4x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

(x-4)2 indgår jo slet ikke i dit udtryk, og det er heller ikke lig med udtrykket på højre side. Genlæs #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2012 af mathon

        
               (x2 - 4) = (x2 - 22) = (x+2)·(x-2)

               x2 + 4x + 4 = x2 + 2·(x·2) + 22 = (x+2)2


Svar #6
25. august 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg forstår det altså simpelthen ikke, reducering af brøker er min virkelig min svage side 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2012 af mathon

 

    (x2+4x+4)·(x-2)2/(x2 - 22)   =   (x+2)2 · (x-2)2 / ((x+2)·(x-2))  =  (x+2)·(x-2) = x2- 4       x ≠ ±2


Skriv et svar til: Reducere en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.