Matematik

Bestem tallet a - I en regneforskrift

24. august 2012 af Risagermikkel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Davs! Sidder med en matematik opgave som jeg ikke ved hvordan jeg helt skal løse

Jeg har fået angivet en regneforskrift som forlyder på: f(x)=a*x3+6x2, hvor a er et tal og jeg ved at x har et ekstremum i x=2

Opgaven herunder lyder på at jeg skal bestemme a.

Kan nogen af jer hjælpe mig? Det vil jeg sætte pris på. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fubnktionen skal have et lokalt ekstremum for x = 2. Der skal altså gælde, at

f '(2) = 0 .

Benyt dette til at bestemme a.


Svar #2
24. august 2012 af Risagermikkel (Slettet)

#1


Vil det sige følgende?

f(x)=a*x3+6x2

f'(x)= 3ax2+12x

f'(2)=12a+24

12a+24=0

12a=-24

-24/12a= -2

a = -2


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, lige netop.

Bortset fra, at mellemregningen

-24/12a= -2

ikke er korrekt, men resten er. Du mener nok a = -24/12 = -2 .


Svar #4
24. august 2012 af Risagermikkel (Slettet)

#3

Jeps super! Et a havde lige sneget sig med ind. Mange tak Andersen!


Skriv et svar til: Bestem tallet a - I en regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.