Matematik

Hjælp!!

25. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Hej!

Jeg kan ikke løse denne opgave:

Medicinal-koncernen1 Dumex øgede fra 1987 til 1988 sit overskud før skat med 45% til 51,3 mio. kr. mens omsætningen2 steg med 19% til 659,7 mio. kr. Halvfems procent af koncernens omsætning gik til eksport.

a)Hvor stort var Dumex's overskud i 1987?

b)Hvor stor var omsætningen  i gennemsnit i de to år?

c)Hvor meget eksporterede Dumex for i 1988?

Vær venlig at forklare mig det, TAK! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af Tottemor (Slettet)

Ad a
Hvis du sætter 1987 til 100 %, må 1988 være 145 % (100 % + stigningen på 45 %).
Hvis 145 % = 51,3 mio. kr. , så er 100 % = 51,3/145*100 = 35,4 mio. kr.

Ad b
Først skal omsætningen i 1987 beregnes, hvilket gøres på samme måde som under a. Altså: 659,7/119*100 = 554,4 mio. kr.
Gennemsnit af omsætningen i de to år kan beregnes således: (659,7 + 554,4)/2 = 607,1 mio. kr.

Ad c
90 % af omsætningen stammer fra eksport – beløb i kr. beregnes således: 90/100*554,4 = 499,0 mio. kr.


Svar #2
25. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Mange Tak!!! :D


Svar #3
25. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Men i min facitliste står der at i opgave c giver det 594 mio. kr. ?


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.